24 Haziran 2016 Cuma

RESULULLAH'IN EMRİNDE OLMAK


                  RESULULLAH'IN EMRİNDE OLMAK

''(Resülüm) Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik.''(Enbiya 107)

resülüllah'ın emrinde olmak ile ilgili görsel sonucuCenab-ı Allah Peygamber efendimiz-i (s.a.v) bize örnek insan olarak gönderdi. Allah Resulünün yaşantısında bizim almamız gereken çok önemli dersler vardır. Bugün yaşadığız sıkıntıları aşmada Peygamber efendimiz-i (s.a.v) hayatı bize yol gösterici olacaktır.
     Tabi olarak bu da bize Peygamber efendimiz-i (s.a.v)in hayatını öğrenmenin ve uygulamanın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Çocuklarımıza Peygamber efendimiz-i (s.a.v) iyi anlayarak anlatmalıyız. Onun hayatını Hayatımızın bir parçası haline getirerek bütün hal ve hareketlerimiz ona göre düzenlemeliyiz. Her hal ve tavrımıza  dikkat etmeliyiz.

Eğer Ahlak çöküntüsü yaşamak istemiyorsak Kur'an-ı anlamada bize Peygamber efendimiz rehber olacaktır. Örneğimiz ve önderimiz Resülullah'ın  yanında olmak Yüce Rabbimiz'in yanında olmak 'tır.

Kur'an'a  ve sünnete sımsıkı sarılmak demek, Peygamber efendimizin yanında olmak demektir. Allah Resulünün yanında olmanın zaruret olduğu ayette şöyle bildirilmiştir.
''Allah ve Resul'ü bir işe hüküm verdiği zaman, inanmış bir erkek ve kadına o işi kendi isteklerine (heva ve arzularına) göre seçme ve yapma hakkı yoktur. Her kim Allah ve Resülü'ne  karşı gelirse (Emir ve yasaklara uymazsa )apaçık bir sapıklığa düşmüş olur.(Ahzab 36)

Rabbimiz gayretimizi daim eylesin. Rabbimiz Kur'an-ı kerim-i ve sünneti en iyi ve en güzel şekilde okuyan, anlayan ve yaşayan kullarından eylesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder