10 Haziran 2016 Cuma


                                          PEYGAMBERLİĞİN MEKKE DÖNEMİ

      Resülullah (s.a.v) 40 yaşında iken 610 yılında Ramazan ayının 27. gecesinde hira mağarasında ilk vahyi aldı. Böylece Peygamber (s.a.v) olarak İslam'ı tebliğ etme sorumluluğunu da üzerine almış oluyordu.

Resülullah (s.a.v) İlk vahyin endişe ve şaşkınlığını Hz Hatice ve Varaka bin Nevfel'in tavsiyeleri ile üzerinden hemen attıktan sonra İslam'ı tebliğ görevine başladı.İnsanları ilk önce 3 yıl boyunca gizli bir şekilde İslam'a davet etti. Bu süre içerisinde önce kendi ev halkı daha sonra da bazı yakın dostları ve temiz fıtratlı insanlar davetini kabul ettiler.

    3 yıl süren gizli davetten sonra Allah'ın Emri ile Peygamberimiz (s.a.v)Safa tepesinde bütün Mekkelileri açıktan İslam'a davet etti.Açık davette beraber İslam Mekke'de bütün evlerde konuşulan tek gündem maddesi oldu.Mekke'de bir şekilde İslam'ın girmediği hiç bir ev kalmadı.

    İlk Müslümanlar arasında toplumun her kesiminden insanlar bulunuyordu. Hz Peygamberimiz (s.a.v)Allah'ın emriyle Mekkelilerin putlarını kötülemeye,Putperestliğin aleyhinde konuşmaya.putların ve puta tapanların cehennemlik olduklarını söylemeye başladığında müşrikler kendisine karşı gelmeğe ve düşmanlık yapmağa başladılar.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder