16 Haziran 2016 Perşembe

PEYGAMBER SEVGİSİ


                                        PEYGAMBER SEVGİSİ

peygamber sevgisi ile ilgili görsel sonucuHz Peygamberi (s.a.v)sevmek her Müslüman için çok önemlidir. Çünkü onu sevmek iman derecemizi artıracaktır. İmanımızı Peygamber efendimize olan sevgimizle ölçebiliriz. Peygamber efendimiz bir hadis'i Şeriflerinde şöyle buyurmaktadır. ''Sizden birinize ben, annesinden, babasından, çocuklarından ve bütün insanlardan daha sevimli olmadığım müddetçe tam iman etmiş olamaz .

         Abdullah b.Hişam, Hz Ömer'in şöyle şöyle söylediğini rivayet etmiştir. ''Ey Allah'ın Resulü sen bana ,nefsim hariç her şeyden daha sevimlisin. Hz Peygamber (s.a.v)ise ona hayır ey Ömer, nefsin elinde olan Allah'a yemin ederim ki; sen beni nefsinden daha fazla sevmedikçe gerçek iman etmiş olamazsınız demiştir.

    Peygamber Efendimizin (s.a.v) sevgisini kazanabilmek, ancak sünnet-i seniyyeye uymakla mümkün olabilir. Yüce Allah bir ayeti kerimede Ona  hitaben şöyle buyurmaktadır. (Ey Habibim) De ki Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyunuz ki Allah'ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.(Ali İmran 3/33)

Hz Peygambere (s.a.v)olan sevgimiz İmanla kabre girmemize vesile olacaktır. Kur'an-ı Kerim mutlak teslimiyetten başka tercihimizin olmadığını ifade etmektedir. ''Mümin bir erkek ve kadın için Allah Resulü bir hükme karar verdiği zaman, artık onlar için hiçbir tercih hakkı yoktur.(Ahzab 33/36)

İlim öğrenerek, Kur'an-ı kerimi anlamaya çalışarak ve peygamberimizi tanıyarak hastalıklı yönlerimizi tedavi edebiliriz. Bu vesileyle İmanla ve Peygamber sevgisiyle kabre girmeyi Cenab'u Allah bizlere ve bütün Müslümanlara nasip eylesin ....amin

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder