9 Haziran 2016 Perşembe


                                       PEYGAMBERLİĞİNE KADAR HZ MUHAMMED
                                                          ÖZET
- Babası, Kureyş'in Beni Haşim kolundan Abdülmuttalib'in oğlu Abdullah'tır. Hz Muhammed doğmadan önce babası vefat etmiştir.(570)
- Hz Muhammed Fil olayından 50-55 gün sonra Rebiülevvel ayında (20 Nisan 571 yılında) Mekke de dünyaya gelmiştir.
- Kısa bir süre sonra sütannesi Halime binti Ebu Züeyb'e verilerek çöl kenarında yaşayan Havazin kabilesinin yurduna gönderildi.
- Annesi ise Kureyş kabilesinin Zühre oğulları koluna mensup Vehb b. Abdülmenaf'ın kızı Aminedir.

HZ MUHAMMED ile ilgili görsel sonucu- Sütannesi tarafından Mekke'ye getirilerek annesi Amine ye teslim edilmesi 4 yaşında iken 575 dir.
 
- Annesi Amine onu dadısı Ümmü Eymen'le birlikte yanına alarak Yesrip'e (Medine ) götürdü. Burada hem babasının mezarını hem de akrabalarını ziyaret etti.
- Amine yesrib'de bir ay kadar kaldıktan sonra Mekke'ye dönerken Yolda Ebva'da hastalandı ve vefat etti. Annesinin ölümüyle öksüz kalan Hz Muhammed Ümmü Eymen tarafından Mekke'ye getirilip dedesi Abdülmuttalib'e teslim edildi.
- Yaşı seksenin üzerinde olan Abdülmuttalib torunu Hz Muhammed (s.a.v)'in bakım ve himayesini amcası Ebu Talip'e verdikten kısa bir süre sonra vefat etti.(8 yaşındayken-579)
-  Amcası Ebu Talip, yeğenini çocuklarından fazla severdi. Çıktığı bazı seyahatlerde onu da yanına alırdı. Amcası  Ebu Talip ile beraber Suriye'nin Busra şehrine seyahat ettiler.(12 yaşında 583)
- Amcasına yardım etmek için Ficar Savaşlarına katılmak zorunda kalmıştır.
- Hilful Fudul (Haksızlıklarla mücadele için yeminleşme) anlaşma toplantısına katıldı.(25 yaşında 591)
- Hz Hatice ile ticari ortaklık kurdu. Hz Hatice'ye ait ticaret kervanını Busra Şehrine götürdü. Hz Hatice Hz Muhammed'e (s.a.v) evlilik teklifinde bulundu. Hz Muhammed amcalarıyla istişare ettikten sonra bu teklifi kabul etti.
- Hz Muhammed'in Hz Hatice'den ikisi erke dördü kız altı çocuğu olmuştur.(kasım Abdullah, Rukiye, Ümmü Gülsüm, Zeynep, Fatıma ) 
- Kabe'nin yeniden onarımı sonrasında Hacer-ül Esved'in yerine yerleştirilmesi konusundaki ihtilaf Mekke ileri gelenlerinin ortak kararıyla Hz Muhammed 'in hakemliğiyle çözüldü.
- Resulullah (s.a.v) 40 yaşında iken 610 yılında Ramazan ayının 27 yedinci gecesinde Hira mağarasında İlk vahyi aldı.

 

 

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder